Cum sa va pregatiti pentru examenul auto

19 Oct 2011

Recomanda | 8 comentarii

Stire

Marimea fontului Smaller font Bigger font 10519 vizualizari

Inscrierea la examenul pentru dobandirea permisului auto reprezinta o etapa importanta in viata fiecarui individ. Deprinderea sofatului, memorarea legislatiei si emotiile la care sunt supusi invataceii fac parte dintr-un proces complex si solicitant. Mai mult decat atat, multi se lasa intimidati de examenul in sine si se pierd cu firea. Iata cativa pasi pe care ii puteti parcurge pentru a va pregati temeinic pentru proba finala: examenul teoretic si cel practic.

1. Graba strica treaba. Nu va grabiti cu inscrierea la examen. Asigurati-va ca ati invatat ca la carte teoria si ca aveti la activ ore de conducere suficiente. Daca va simtiti nesigur, luati-va cateva ore de exercitiu practic in plus si intreabati instructorul atunci cand aveti nelamuriri.

2. Invatati atunci cand sunteti odihnit. Daca aveti o perioada mai stresanta, va simtiti simti obosit sau deprimat, atunci nu este momentul pentru studiu. Cele mai potrivite ore sunt cele ale diminetii, atunci cand mintea este odihnita, iar dumneavoastra sunteti plin de energie. Cititi cu voce tare si luati notite, pentru a retine mai bine informatiile.

3. Programati-va examenul intr-o perioada linistita. Evitati momentele aglomerate si pline de stres, cum ar fi sesiunea sau saptamana dinaintea nuntii. Astfel, va veti putea canaliza intreaga atentie asupra examenului pentru permisul auto.

4. Identificati problemele. Cu o saptamana inainte de marea incercare, rugati instructorul sa va arate inca o data manevrele pe care nu le stapaniti si repetati-le pana va ies. Daca nu stapaniti anumite informatii, incercati sa le identificati in trafic.

5. Testati-va cunostintele.
Rugati in prieten sau un membru al familiei sa va verifice sau incercati chestionarele online. Chestionare.auto.ro va ajuta sa va pregatiti pentru examen prin simularea examenului teoretic. Testul contine 26 intrebari si se incheie la expirarea timpului de 30 de minute sau la depasirea numarului permis de erori.

6. Ignorati galagia din masina. Desi aveti in dreapta o persoana care va spune tot timpul "vireaza la dreapta", "schimba treapta de viteza", "vezi ca trebuie sa dai prioritate", incercati sa le tratati cu calm si nu va pierdeti cu firea. Sunt simple sfaturi si sugestii!

7. Examinatorul. Desi emotiile sunt la cote maxime, evitati sa deschideti o discutie cu politistul examinator. Daca el ia initiativa, atunci lucrurile se indreapta catre drumul cel bun. Nu porniti cu gandul ca nu va place, ca are ceva cu dumneavoastra sau ca are o reputatie proasta si pica pe capete. Daca sunteti pregatit, nimic nu va va impiedica sa luati examenul cu brio.!

8. Nu luati calmante.
Desi va potolesc emotiile si nerabdarea, pastilele incetinesc si viteza de reactie. Astfel, veti deveni mai lent si veti reactiona ca atare. Culcati-va la o ora rezonabil si incercati sa va odihniti cat mai mult in noapte dinaintea examenului.


 

Comentarii

 • 31 mar. 2014 | 9:50 carmen

  de cate ori poti sa dai examenul de teorie?

 • 28 nov. 2013 | 3:27 Croitoru Alina

  Am avut nesansa sa pic la sala de 2 ori pt ca am si aveam niste emotii cat casa.Cum sa scap de nesiguranta asta si frica pt ca de invatat am invatat ?ms

 • 15 mai 2012 | 10:32 bancu emil

  am picat la traseu de 3 ori si am schimbat dosaru cred ca din cauza la emoti si no sa ma las pana nu al iau

 • 9 mai 2012 | 9:40 mihaita

  daca vreau sa iau o carte de asta auto ca sa invat e neaparat sa o iau de la scoala unde ma incriu sau merge sa o iau si de la librarii?

 • 27 ian. 2012 | 8:25 raluca

  este cineva care a dat de curand???eu sunt plina de emotii mai am 2 saptamani si am proba practica.va pup

 • 7 ian. 2012 | 10:35 Lorand

  Cum sa incep sa ma pregatesc la scoala?Ce treba sa invati primadata?si cate intrebari o sa primesc total?

 • 22 nov. 2011 | 2:16 mrsk

  cum se pregateste toata lumea, dar nu-ti recomand sa incepi scola pana nu ai cel putin 17 ani si 11 luni, ca sa pot sa dai examenul cat mai repede, altfel daca o incepi la 17 si 9 luni, o sa uiti tot pana la examen, crede-ma stiu pe propia experienta...

 • 3 nov. 2011 | 8:32 danyel

  cum pot sa ma pregatesc de scoala pe la 17 ani

Adauga un comentariu

Cauta in legislatia rutiera

Chestionare auto

30 de chestionare auto

Daca deja ai citit Legislatia Rutiera si vrei sa faci chestionare auto 2012 si 2013 poti sa incepi chiar acum alegand un chestionar din cele pregatite de noi:

Pentru a face cel putin 22 de raspunsuri corecte la fiecare chestionar iti recomandam sa inveti mai intai Legislatia Rutiera.

Chestionare auto pe categorii

19 de categorii de intrebari