Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul cu privire la politica de folosire cookies. Detalii

Noul Cod Rutier: Confiscarea masinii si amenzi usturatoare

23 Aug 2011

Recomanda | 2 comentarii

Stire

Marimea fontului Smaller font Bigger font 2552 vizualizari

Codul Rutier va fi supus unor modificari. Printre propuneri figureaza confiscarea masinii pentru viteza excesiva, eliminarea punctelor de penalizare si majorarea amenzilor.

Astfel, se va renunta la sistemul de penalizarea a soferilor prin puncte, care s-a dovedit a fi ineficient. In plus, aceasta metoda a fost eliminata si din legislatia celorlalte state europene.

De cealalta parte, amenzile vor deveni usturatoare pentru soferii care vor incalca legea, putand ajunge pana la 8.000 de lei, adica circa 2.000 de euro. Totusi, acestea vor ramane cele mai mici din Europa, cum sunt si salariile.

O alta propunere obliga proprietarul masinii sa plateasca amenda, chiar daca la volan s-a aflat o alta persoana.

Cele mai mari proteste au fost provocate de ideea confiscarii masinii, in cazul in care viteza legala a fost depasita in mod excesiv. Este a treia oara cand oficialii de la Interne propun o asemenea masura.

Totodata, procesul verbal va  deveni executoriu,
ceea ce inseamna ca nu va mai putea fi contestat, iar permisele nu vor mai putea fi ridicate sau suspendate atat de usor, cum ar fi in cazul depasirii liniei continue.

 

Comentarii

  • 22 nov. 2013 | 10:00 nicu

    cele mai marii amenzii .stitii sa luatii baniii dar drumur nu se fac .hotii din romania fura tot ce pot si pentru eii nu sunt regulii parlamentariii nu iau amenzii dece ...... romania este numa hotii

  • 26 aug. 2011 | 12:43 dan

    as vrea sa stiu daca intrebarile din carte pt obtinerea permisului de conducere legate de punctele de penalizare vor vi eliminate ?

Adauga un comentariu