Cum iti reduci perioada de suspendare a permisului auto
Ai comis-o! Neatentie sau voluntar, ce face omul cu mana lui e sfant…sau nu, iar oamenii legii te-au sanctionat. Cam dur, ai spune tu. Insa o mie de vorbe nu rezolva nimic. Citeste mai jos si vezi ce ai de facut.
Ai comis-o! Neatentie sau voluntar, ce face omul cu mana lui e sfant…sau nu, iar oamenii legii te-au sanctionat. Cam dur, ai spune tu. Insa o mie de vorbe nu rezolva nimic. Citeste mai jos si vezi ce ai de facut.
Citam legislatia in vigoare:
La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti pe raza careia a fost savarsita fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, dar nu mai putin de 30 de zile, in conditiile prevazute in regulament.
Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, trebuie sa te prezinti la serviciul politiei rutiere care il ai in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
a) cand permisul de conducere ti-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) cand fapta ta a fost urmarita ca infractiune prevazuta de prezenta ordonanta de urgenta, iar instanta de judecata sau procurorul a dispus inlocuirea raspunderii penale cu una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art. 91 din Codul penal;
c) cand ai solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art. 104.
Deci, conditia restituirii permisului de conducere este promovarea testului de verificare.
Dupa cum spuneam mai sus, daca te afli printre mega-ghinionistii cu 90 de zile de suspendare:
Termenul se poate reduce la 60 sau la 30 de zile, iar asta numai daca nu ai mai beneficiat de o astfel de masura in ultimii trei ani si daca faci dovada absolvirii unui curs de siguranta rutiera organizat de o scoala de soferi autorizata. Cererea trebuie depusa la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, la care musai trebuie sa atasezi urmatoarele:
- o copie a procesului verbal de constatare a contraventiei
- o copie a dovezii inlocuitoare a permisului de conducere
- o copie dupa chitanta de achitare a amenzii
- adeverinta (in original) eliberata de scoala de soferi care atesta efectuarea cursului de siguranta rutiera
- carnet de scolarizare obtinut in urma respectivului curs
- copie a cartii de identitate
Bafta!