In ce consta testul psihologic

22 Oct 2008

Recomanda | 5 comentarii

Stire

Marimea fontului Smaller font Bigger font 135285 vizualizari

Conform noilor reglementari legale in vigoare, candidatii la obtinerea permisului de conducator auto trebuie sa faca dovada la inscriere in scoala de soferi ca au fost examinati psihologic.Testul psihologic poate parea unora un examen extrem de dificil.

de Cristina Banica

Conform noilor reglementari legale in vigoare, candidatii la obtinerea permisului de conducator auto trebuie sa faca dovada la inscriere in scoala de soferi ca au fost examinati psihologic.

Testul psihologic poate parea unora un examen extrem de dificil.

In realitate insa, testul poate fi trecut cu succes de orice persoana sanatoasa, cu insusiri fizice si intelectuale medii, nefiind o evaluare ce necesita o pregatire speciala.

Testul psihologic este menit sa stabileasca viteza de reactie a unei persoane la aparitia unei situatii neprevazute, aptitudinile cognitive; perceptia, atentia concentrata, atentia distributiva, gandirea, aptitudini psiho-motorii care includ coordonarea si reactii complexe ( sincronizarea mainilor cu picioarele, autoreglare, rapiditate,exactitate, invatarea motorierie).

Mai concret:

Proba scrisa: 1.Pe o foaie cu niste patratele care au in partea de sus dungulite in diferite directii te pune sa bifezi 3 tipuri.

2.Pe o foaie unde sunt amestecate intr-un cerc mai multe cifre te pune sa spui ce cifre lipsesc din anumite intervale(lipseste cate una din fiecare interval)

Proba practica unde iti sunt testate reflexele (atentia distributiva, viteza de reactie si autocontrolul):

1. La un calculator, cu 2 pedale pt picioare si 2 butoane pt maini te pune sa urmaresti niste patratele pe monitor corespunzatoare mainilor si picioarelor. Se pot aprinde maxim 3 simultan. Mai exista si un semafor care cand se face rosu trebuie sa apesi unul din aceste butoane.

2. Pe un ecran se deruleaza niste cifre si cand apare S sau Z intre ele trebuie sa apesi un buton (apar alternativ).

Nu e nici greu nici usor. E pentru oameni normali, deci daca ai reflexe si atentie in limita normalului nu ar trebui sa te sperii.

Singura conditie e sa fi odihnit. Daca te duci obosit e posibil sa ai surprize mari. Go for it!

 

 

Comentarii

 • 26 iul. 2014 | 7:50 eliash

  eu ma duc luni sa dau nuj ce o sa fac nu mi tot una sper sa ma descurc si sa il iau cu brio.....

 • 5 feb. 2014 | 3:06 Stefan Antonio

  Salutare!De vreo 4 luni de zile ma straduiesc sa iau atestatul de taximetrist in Elvetia!!! Recunosc:al naibii de greu! De 100 de ori mai greu ca oriunde! Teoria am picat-o de 4 ori din cauza ca examenul este in limba Germana! A5a oara am reusit ca am avut noroc si mi-a picat unul din examenele care le-am mai avut,problema este ca daca nu iei de 3 ori practica (condusul) esti trimis obligatori la psiholog (in cazul in care chiar vrei sa fii taximetrist) imi este frica din cauza limbii ! Germana este foarte grea si au cuvinte ce te baga in ceata pe loc ! Te blocheaza ! Romania nu este asa stricta ... sunt alte tari care ... te socheaza pur si simplu ! Maine am examenul psiholog ... cred ca voi reusi ! Sper sa fie si aici asa cum am citit mai sus ca este in Romania , Doamne Ajuta !!! SOMN USOR !

 • 21 oct. 2010 | 12:44 gigi

  Am fost astazi si am dat un astfel de test. La proba cu reflexele, am dat-o-n bara rau de tot. Sunt 3 nivele de viteza. La ultimul nivel cel putin nu mai sincronizam deloc mana cu piciorul. La sfarsit mi-a spus ca pana la urma imi da avizul, dar sa mai lucrez la coordonare. Am stat si m-am gandit ca am condus masina de mai multe ori si nu am avut nicio problema in a sincroniza controlul volanului si al picioarelor.

 • 14 mai 2010 | 9:45 alex

  Subscriu la ce a spus si Cosmin, atatea formalitati pentru ce ? toata lumea ia testul psihologic si sfarseste sa faca un accident fie el de avarii mici sau mari dar asta e pe la noi, multe formalitati, acte, examene peste examene doar pentru un permis. Sigur ca nu trebuie sa fie nici usor pentru ca o sa ajungi totusi sa conduci niste tone de fiare cu tine insa nu trimiti rachete pe luna in asa fel incat sa treci prin multe nivele.

 • 10 mai 2010 | 1:30 constantin

  In occident nu exista asa ceva la angajare si vorba aia sunt inaintea noastra cu 50 ani mai toate tarile din shengen! In Italia de ex unde am lucrat 10 ani de zile in industrie si transport de marfa te angajezi fara nici un fel de examen psihologic sau de alta natura si fara diploma de liceu. Esti platit regeste in functie de ce sti sa faci si cu asta basta! La noi in Ro tre sa sa cheltui milioane pe analize si nu oriunde numai la CFR ca sa cistige statul bani pt ca defapt asta e scopul finalcel mai important! Majoritatea muncitorilor straini la ei in tara de origine abandoneaza scoala dupa numai 8 clase ,invata o meserie la locul de munca , se califica si merg inainte asa toata viata fara scrisori de intentie pline de falsitati si vorbe mari teste psihologice sau cine mai stie ce le trec prin cap autoritatilor rmanesti sa inventeze...Examenele medicale in occident sunt simple formalitati generale si-atit! In Romania statul in loc sa faciliteze angajarile de orice fel baga defapt bete-nroate si pe bani pe deasupra...Nu cred ca se vor schimba vreodata mentalitatile in Romania doar daca va venii naibii odata sf lumii asa cum o cunoatem si sa-nceapa totul de la zero...Doamne ajuta!

Adauga un comentariu