10 pasi catre permis

Pasul 1 - Conditii preliminare

Pasul 6 - Cursuri de pregatire practica

In perioada in care sunteti elev al unei scoli de soferi trebuie sa urmati si cursurile de pregatire teoretica.
Cursul de pregatire teoretica are o durata de 30 de ore pentru categoriile A si B, 60 de ore pentru categoria C si CE, respectiv 10 ore pentru CE.

Scopul acestor cursuri il reprezinta intelegerea legislatiei, si consta in explicarea detaliata a codului rutier, rezolvarea si explicarea chestionarelor auto (chestionare in conformitate cu noul cod rutier si cu cele care se dau la examenul auto).

Ordonanta Art.23.
5. Pregatirea teoretica si practica a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere se efectueaza de catre profesori de legislatie rutiera si instructori auto atestati de autoritatea competenta.

Regulament Art. 29
3. Pregatirea practica in vederea obtinerii permisului de conducere valabil pentru oricare dintre categoriile A, B, BE si subcategoriile A1 si B1, se poate efectua si de catre un instructor auto autorizat in conditiile legii, care a incheiat un contract cu unitatea autorizata in care solicitantul a efectuat pregatirea teoretica.
4. Pot efectua cursurile practice de invatare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice si persoanele care nu au inca varsta minima prevazuta de prezentul regulament pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni inainte de implinirea acesteia sau daca urmeaza cursurile unei institutii de invatamant preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an inainte de implinirea varstei.

Pasul precedent Pasul urmator

Cauta in legislatia rutiera

Chestionare auto

30 de chestionare auto

Daca deja ai citit Legislatia Rutiera si vrei sa faci chestionare auto 2012 si 2013 poti sa incepi chiar acum alegand un chestionar din cele pregatite de noi:

Pentru a face cel putin 22 de raspunsuri corecte la fiecare chestionar iti recomandam sa inveti mai intai Legislatia Rutiera.

Chestionare auto pe categorii

19 de categorii de intrebari