10 pasi catre permis

Pasul 1 - Conditii preliminare

Pasul 7 - Efectuarea orelor de condus

Partea cea mai importanta a pregatirii, in vederea sustinerii examenului auto, este pregatirea practica. Aceasta consta in efectuarea orelor de condus, sub supravegherea instructorului auto.

Cursurile de pregatire practica (orele de condus) au o durata de 30 ore pentru categoriile A si B, 54 de ore pentru categoria C si 14 ore pentru categoria CE.

Pe parcursul celor 30 de ore de conducere (de regula echivalentul a 15 sedinte) elevul trebuie sa invete functiile masinii, sa controleze masina, sa poata merge in conditii de siguranta, sa faca viraje, parcari, garari, intoarceri, precum si plecarea din rampa.

Conform noilor reglementari in vigoare, prima ora de condus trebuie sa inceapa in poligon, unde instructorul auto trebuie sa invete noul elev manevrele principale si componentele masinii.

Art. 29 (1)De la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, pentru a fi inscris la o unitate autorizata in vederea pregatirii teoretice si practice pentru obtinerea permisului de conducere, solicitantul trebuie sa faca dovada ca este apt din punct de vedere psihologic.

(2)Inainte de a urma cursurile practice de invatare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice, solicitantul trebuie sa faca dovada pregatirii teoretice, intr-o unitate autorizata, in vederea obtinerii permisului de conducere.

Pasul precedent Pasul urmator