10 pasi catre permis

Pasul 1 - Conditii preliminare

Pasul 8 - Intocmirea si depunerea dosarului

Dosarul pentru examenul auto se intocmeste pe o perioada mai lunga de timp, procesul incepand odata cu inscrierea la scoala de soferi.

In majoritatea scolilor de soferi, personalul acestora se ocupa de o mare parte din actele necesare pentru dosar. Insa anumite acte trebuie obtinute chiar de catre elev.

Aveti mai jos lista completa a actelor necesare:

a. Cerere tip de inscriere la scoala de soferi si Fisa scolarizare (se primesc si se completeaza la scoala de soferi)

b. Carnetul de elev al scolii (Trebuie sa il aveti cu voi la toate orele de condus. Pe carnet, instructorul auto trebuie sa va treaca fiecare sedinta de conducere).

c. Avizul psihologic obtinut in urma sustinerii testului psihologic. Vezi Pasul 4

d. Fisa medicala (implicit si avizul medical).

Anumite scoli de soferi (de regula cele mari) ofera posibilitatea efectuarii examenul meidcal "in house" (scoala infiinteaza un laborator medical la unul din sediile sale, scutind elevii de alergatura aferenta).

e. Cazier judiciar

Se obtine de la sectia de Politie de pe raza sectorului unde domiciliati. Are o valabilitate de 6 luni.

Pentru a obtine cazierul judiciar aveti nevoie de un act de identitate, un timbru fiscal de 1 leu. Pentru eliberarea cazierului in regim de urgenta (in 3 zile lucratoare) va trebuie si o chitanta de 5 lei ce se achita la Trezoreria de pe raza Orasului / Sectorului in care locuiti. Detaliile complete privind cazierul judiciar le gasiti pe site-ul politiei romane (http://www.igpr.ro/directia_cazier.htm)

f. Alte documente necesare:

- copie dupa actul de identitate

- chitanta CEC taxa examen auto (de la CECul cei mai apropiat de resedinta voastra)

- 2 fotografii tip buletin

Pasul precedent Pasul urmator

Cauta in legislatia rutiera

Chestionare auto

30 de chestionare auto

Daca deja ai citit Legislatia Rutiera si vrei sa faci chestionare auto 2012 si 2013 poti sa incepi chiar acum alegand un chestionar din cele pregatite de noi:

Pentru a face cel putin 22 de raspunsuri corecte la fiecare chestionar iti recomandam sa inveti mai intai Legislatia Rutiera.

Chestionare auto pe categorii

19 de categorii de intrebari