10 pasi catre permis

Pasul 1 - Conditii preliminare

Pasul 4 - Testul psihologic

Inainte de a incepe pregatirea practica (adica orele de condus) trebuie sa treceti de testul psihologic. De obicei cam toate scolile de soferi au fie un cabinet specilizat unde se poate sustine acest test, fie o lista a clinicilor unde va puteti duce sa sustineti testul.

Testul psihologic, in mod obisnuit, consta dintr-un test scris si o proba practica.

Proba scrisa presupune completarea unui formular in care trebuie sa gasiti anumite semne, anumite cifre.
Proba practica va testeaza reflexele.

Examenul psihologic are drept scop principal testarea atentiei, vitezei de reactie, autocontrolul.

Art.23. (3.1) Pregatirea teoretica si practica a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere este precedata de o evaluare obligatorie a capacitatilor psihologice solicitate in activitatea de conducere a autovehiculelor sau tramvaielor, ale carei concluzii vor fi incluse in programe de consiliere si educatie rutiera a candidatilor si in perfectionarea modalitatilor de instruire a acestora. Evaluarea psihologica este obligatorie in vederea obtinerii certificatului de atestare profesionala pentru conducatorii de autovehicule si tramvaie.

(3.4) Evaluarea psihologica se realizeaza in laboratoare de specialitate autorizate din cadrul institutiilor abilitate sau de catre psihologi cu drept de libera practica, autorizati in conditiile legii. (Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind circulatia pe drumurile publice)

Pasul precedent Pasul urmator

Cauta in legislatia rutiera

Chestionare auto

30 de chestionare auto

Daca deja ai citit Legislatia Rutiera si vrei sa faci chestionare auto 2012 si 2013 poti sa incepi chiar acum alegand un chestionar din cele pregatite de noi:

Pentru a face cel putin 22 de raspunsuri corecte la fiecare chestionar iti recomandam sa inveti mai intai Legislatia Rutiera.

Chestionare auto pe categorii

19 de categorii de intrebari